Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in de schil, pel ze en stamp ze tot puree.
- Roer de helft van de melk erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Stoof de mosselen, fijngesneden champignons en erwten zacht in de roomboter.
- Voeg de resterende melk toe en breng op smaak met zout, peper en fijngehakte dille.
- Spuit de puree bij voorkeur met een slagroomspuit in 4 vuurvaste schalen.
- Schep het mossel-groentemengsel en het kooknat op de puree.
- Zet de schalen in de voorverwarmde oven op 225°C en bak het gerecht tot de puree mooi bruin is.
- Garneer met enkele takjes verse dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g