Mossel groenteragout in pureerand

Mossel-Groenteragout met Pureerand

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram mosselen
  • 8 aardappels
  • 2 el roomboter
  • 200 gram champignons
  • 125 gram erwten uit de diepvries
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Peper
  • Verse dille
  • ½ kopje melk

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil, pel ze en stamp ze tot puree.
  • Roer de helft van de melk erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Stoof de mosselen, fijngesneden champignons en erwten zacht in de roomboter.
  • Voeg de resterende melk toe en breng op smaak met zout, peper en fijngehakte dille.
  • Spuit de puree bij voorkeur met een slagroomspuit in 4 vuurvaste schalen.
  • Schep het mossel-groentemengsel en het kooknat op de puree.
  • Zet de schalen in de voorverwarmde oven op 225°C en bak het gerecht tot de puree mooi bruin is.
  • Garneer met enkele takjes verse dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis / Voorgerechten