Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 kg mosselen
- 2 eetlepels olijfolie
- 125 gram doorregen spek in blokjes gesneden
- 2 uien in ringen gesneden
- 2 courgettes zucchini, in schijven gesneden
- ½ liter Italiaanse rode wijn
- 1 blik tomaten circa 800 gram, in grote stukken gesneden
- Verse tijm
- Verse basilicum
- 1 potje olijven gehalveerd
- 1 blik maïs
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het spek, uien en courgettes tot ze zacht zijn.
- Blus af met de Italiaanse rode wijn.
- Voeg de tomaten, tijm, basilicum en gehakte peterselie toe aan de pan.
- Laat het geheel kort koken.
- Voeg de gehalveerde olijven en maïs toe en laat alles nog 5 minuten sudderen op laag vuur.
- Breng op smaak met zout en peper, en voeg indien gewenst extra tijm en basilicum toe.
- Voeg de mosselen toe aan de pan en kook ze 15 minuten tot de schelpen openstaan.
- Schep het gerecht op een voorverwarmde schaal en garneer met extra tijm en peterselietakjes.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een robuuste Italiaanse rode wijn zoals een Primitivo past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 470 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 3 g | Sugar: 5 g