Calabrische Mosselen

Mosselen Calabrie

Mosselen Calabrie

Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 gram doorregen spek in blokjes gesneden
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 2 courgettes zucchini, in schijven gesneden
  • ½ liter Italiaanse rode wijn
  • 1 blik tomaten circa 800 gram, in grote stukken gesneden
  • Verse tijm
  • Verse basilicum
  • 1 potje olijven gehalveerd
  • 1 blik maïs
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het spek, uien en courgettes tot ze zacht zijn.
  • Blus af met de Italiaanse rode wijn.
  • Voeg de tomaten, tijm, basilicum en gehakte peterselie toe aan de pan.
  • Laat het geheel kort koken.
  • Voeg de gehalveerde olijven en maïs toe en laat alles nog 5 minuten sudderen op laag vuur.
  • Breng op smaak met zout en peper, en voeg indien gewenst extra tijm en basilicum toe.
  • Voeg de mosselen toe aan de pan en kook ze 15 minuten tot de schelpen openstaan.
  • Schep het gerecht op een voorverwarmde schaal en garneer met extra tijm en peterselietakjes.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een robuuste Italiaanse rode wijn zoals een Primitivo past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 470 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 3 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij