Mosselen in room

Romige Mosselen met Paprika

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3.5 kg mosselen
  • 2 paprika’s
  • 3 uien
  • 30 gram roomboter
  • ¼ liter witte wijn
  • 250 ml room
  • Verse peterselie voor garnering

Instructies

  • Maak de paprika’s schoon, was ze en snijd ze in repen.
  • Schil de uien en snijd ze in ringetjes.
  • Fruit de uien en paprika’s in de hete roomboter in een grote pan.
  • Voeg de mosselen, witte wijn en room toe.
  • Laat alles circa 10 tot 15 minuten zachtjes koken tot de schelpen openstaan.
  • Doe de mosselen en groenten in een voorverwarmde schaal en giet het kooknat erover.
  • Garneer met verse peterselie en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Deze romige mosselen met paprika zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht boordevol smaak. De romige saus met de toevoeging van paprika geeft een heerlijke twist aan de klassieke mosselen. Serveer met vers knapperig brood om de saus mee op te dippen.
 
 
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij