Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3.5 kg mosselen
- 2 paprika’s
- 3 uien
- 30 gram roomboter
- ¼ liter witte wijn
- 250 ml room
- Verse peterselie voor garnering
Instructies
- Maak de paprika’s schoon, was ze en snijd ze in repen.
- Schil de uien en snijd ze in ringetjes.
- Fruit de uien en paprika’s in de hete roomboter in een grote pan.
- Voeg de mosselen, witte wijn en room toe.
- Laat alles circa 10 tot 15 minuten zachtjes koken tot de schelpen openstaan.
- Doe de mosselen en groenten in een voorverwarmde schaal en giet het kooknat erover.
- Garneer met verse peterselie en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g