Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 kg mosselen
- 200 gram ui in stukjes gesneden
- 2 takjes verse tijm
- 2 takjes verse rozemarijn
- 1 bosje peterselie grof gehakt
- ¼ liter droge witte wijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blik tomaat 800 gram
- 4 teentjes knoflook geperst
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- 1 schepje suiker
Instructies
- Breng in een grote pan de wijn, de helft van de uien, de helft van de peterselie, de tijm en de rozemarijn aan de kook.
- Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen openen.
- Schep ze met een schuimspaan in een voorverwarmde schaal.
- Bak ondertussen de rest van de uien glazig in de olijfolie.
- Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze met het vocht toe aan de uien.
- Voeg de geperste knoflook toe.
- Meng de tomatensaus met het kookvocht van de mosselen en breng op smaak met zout, peper en suiker.
- Giet de saus over de mosselen en garneer met de overgebleven gehakte peterselie.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g