Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 kg verse mosselen
- ½ liter witte wijn
- ½ liter water
- 1 portie soepgroenten prei, wortel, selderij
- 2 uien
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 laurierblad
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 tomaten uit blik
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout naar smaak
Instructies
- Maak de soepgroenten schoon, was ze en hak ze fijn.
- Snijd de uien in ringen.
- Breng de groenten in een grote pan met de witte wijn en water aan de kook.
- Voeg de zwarte peperkorrels, tijm, laurierblad en zout toe.
- Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen openstaan.
- Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en koel ze af onder koud water.
- Verwijder de lege schelphelften.
- Leg de volle helften op een speciaal mosselbord of op een bedje van zout.
- Snijd de tomaten in kleine stukjes en pers de knoflook uit.
- Meng deze met de tomatenpuree en gedroogde oregano.
- Verdeel het tomatenmengsel over de mosselen.
- Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de mosselen en besprenkel het geheel met olijfolie.
- Gratineer het gerecht in een voorverwarmde oven tot de kaas lichtbruin is.
- Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g