Mediterrane Mosselen met Pizzaiola Vulling

Mosselen met pizzaiola vulling

Mediterrane Mosselen met Pizzaiola Vulling

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen
  • ½ liter witte wijn
  • ½ liter water
  • 1 portie soepgroenten prei, wortel, selderij
  • 2 uien
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 tomaten uit blik
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Maak de soepgroenten schoon, was ze en hak ze fijn.
  • Snijd de uien in ringen.
  • Breng de groenten in een grote pan met de witte wijn en water aan de kook.
  • Voeg de zwarte peperkorrels, tijm, laurierblad en zout toe.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen openstaan.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en koel ze af onder koud water.
  • Verwijder de lege schelphelften.
  • Leg de volle helften op een speciaal mosselbord of op een bedje van zout.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes en pers de knoflook uit.
  • Meng deze met de tomatenpuree en gedroogde oregano.
  • Verdeel het tomatenmengsel over de mosselen.
  • Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de mosselen en besprenkel het geheel met olijfolie.
  • Gratineer het gerecht in een voorverwarmde oven tot de kaas lichtbruin is.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Italië / Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij