Pittige Mosselsoep
Ingrediënten
- 500 gr gekookte mosselen
- 1 liter water
- 2 pakjes kippensoep
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel citroensap
- Peper naar smaak
- 4 eetlepels room
- Dille voor garnering
Instructies
- Breng 1 liter water aan de kook in een grote pan.
- Voeg de kippensoep toe aan het kokende water en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
- Voeg de gekookte mosselen, tomatenketchup en gembersiroop toe aan de pan en laat alles even trekken.
- Breng de soep op smaak met citroensap en peper.
- Verdeel de pittige mosselsoep over 4 borden en garneer elk bord met een eetlepel room en wat dille voor een frisse touch.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, past goed bij deze pittige mosselsoep.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Sugar: 5 g