Mosterdsoep met witbier

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ui
  • 1 bosje bladselderij
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • ¾ liter geconcentreerde bouillon
  • 4 eetlepels grove mosterd
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 ei
  • 3 dl witbier
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook

Instructies

  • Snipper de uien zo fijn mogelijk.
  • Hak de selderij.
  • Smelt de boter en fruit de gesnipperde uien hierin tot ze glazig zien.
  • Roer er met een houten lepel de bloem en het kerriepoeder door en schenk er, onder voortdurend roeren, langzaam de bouillon en het bier bij.
  • Blijf roeren tot een licht gebonden en volkomen gladde soep is verkregen.
  • Roer de bladselderij door de soep en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng de soep op smaak met wat zout en/of peper.
  • Vermeng intussen de mosterd, de slagroom en de eierdooiers in een kom en klop alles met een garde goed los.
  • Roer er daarna wat hete soep door en schenk het mengsel bij de soep.
  • Roer alles krachtig door en neem de pan van het vuur.
  • Strooi vlak voor het opdienen de fijngesneden bieslook over de soep.
  • Geef er lekker warm en knapperig stokbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep