Mozzarella-Ansjovisspiesjes met Ciabatta
Ingrediënten
- Ciabatta Italiaans brood
- 16 minibolletjes mozzarella
- 16 ansjovisfilets in olie
- 1 eetlepel citroensap
- 2 takjes peterselie fijngeknipt
- Peper
Instructies
- Verwarm de ovengrill voor.
- Snijd dunne korstjes van de ciabatta en snijd het brood vervolgens in 16 dobbelstenen ter grootte van de minibolletjes mozzarella.
- Wikkel elke minibol mozzarella in een ansjovisfilet en rijg ze per twee met twee blokjes ciabatta aan satéstokjes.
- Leg de spiesjes naast elkaar op een bakplaat.
- Meng de olijfolie uit de ansjovisblikjes met het citroensap en besprenkel de helft ervan over de spiesjes.
- Schuif de bakplaat onder de hete grill en grill de spiesjes 2-3 minuten tot de mozzarella smelt en het brood lichtbruin kleurt.
- Leg de spiesjes op een warme serveerschaal, besprenkel ze met de rest van de ansjovisdressing en bestrooi met fijngeknipte peterselie en grof gemalen peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor vegetarische spiesjes kun je de ansjovis weglaten en in plaats daarvan reepjes zongedroogde tomaat tussen de mozzarella en broodblokjes steken. Besprenkel de spiesjes vervolgens met olijfolie gemengd met een geperst teentje knoflook of fijngesneden tijm.
Wijnadvies:
Probeer een Swartland Chardonnay voor een perfecte combinatie met deze heerlijke spiesjes.Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 9 g | Vet: 13 g