Nagerecht van mascarpone en stroopwafel
Holland meets Italy – Italia incontra OlandaEen eenvoudig nagerecht met oer-Hollandse stroopwafels en Italiaanse mascarpone.
Ingrediënten
- 250 gram mascarpone
- 3 eieren
- 6 eetlepel(s) suiker
- snufje zout
- 4 stroopwafels
- likeur *)
Instructies
- Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snufje zout en 1 eetlepel suiker.
- Klop het eigeel met 2 eetlepels suiker tot een schuimige massa.
- Meng de mascarpone met 3 eetlepels suiker en een paar scheuten likeur.
- Voeg het eigeelmengsel, de helft van het mascarponemengel en de helft van het eiwitmengsel samen met de 3 aan stukjes gesneden stroopwafels.
- Maak een tweede mengsel van de resterende mascarpone en geklopte eiwiten.
- Verdeel de helft van het gele mengsel over de glazen, dan de witte mascarpone en vervolgens de rest van het gele mengsel.
- Zet tot gebruik een paar uur in de koelkast.
- Serveer met stukjes van de overgebleven stroopwafel.
Notities / Tips / Wijnadvies
*) likeur naar keuze, maar bij voorkeur een ‘lichte’ smaak en weinig alcohol, zoals bijvoorbeeld vanille- of kaneellikeur. Alternatieven: witte port of zoete sherry