Nagerecht van mascarpone en stroopwafel

Nagerecht van mascarpone en stroopwafel

Holland meets Italy – Italia incontra Olanda
Een eenvoudig nagerecht met oer-Hollandse stroopwafels en Italiaanse mascarpone.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 3 eieren
  • 6 eetlepel(s) suiker
  • snufje zout
  • 4 stroopwafels
  • likeur *)

Instructies

  • Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snufje zout en 1 eetlepel suiker.
  • Klop het eigeel met 2 eetlepels suiker tot een schuimige massa.
  • Meng de mascarpone met 3 eetlepels suiker en een paar scheuten likeur.
  • Voeg het eigeelmengsel, de helft van het mascarponemengel en de helft van het eiwitmengsel samen met de 3 aan stukjes gesneden stroopwafels.
  • Maak een tweede mengsel van de resterende mascarpone en geklopte eiwiten.
  • Verdeel de helft van het gele mengsel over de glazen, dan de witte mascarpone en vervolgens de rest van het gele mengsel.
  • Zet tot gebruik een paar uur in de koelkast.
  • Serveer met stukjes van de overgebleven stroopwafel.

Notities / Tips / Wijnadvies

*) likeur naar keuze, maar bij voorkeur een ‘lichte’ smaak en weinig alcohol, zoals bijvoorbeeld vanille- of kaneellikeur. Alternatieven: witte port of zoete sherry
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst Italië / Nederland