Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram Witte rijst
- Water
- 1 groot blik Santen
- Zout
- ¼ theelepel Kunjit
- ¼ theelepel Sereh
- 2 blaadjes Djeroek Poeroet
Instructies
- De rijst opzetten met alle bovengenoemde ingrediënten.
- De rijst langzaam koken en eventueel wat water toevoegen als de rijst te droog
- wordt.
- Ruikt u eens hoe lekker dit ruikt!
- Vooral de djeroek blaadjes doen goed hun werk.
- De rijst (nadat deze half of driekwart gaar is geworden) met alleen water verder gaar stomen.
- De djeroek poeroet in de rijst laten zitten en gebruiken als garnering.
- Verder kunt u de rijst opsieren met reepjes omelet, peterselie en bawang goreng.
- We spraken wel eens in deze cursus over de tegenstellingen qua smaak in de
- Indische/Indonesische keuken: zoet, zout, heet, zacht.