Nasi Kuning

      Reacties uitgeschakeld voor Nasi Kuning

 

Nasi Kuning

gele rijst
Categorie rijst
Keuken Indonesië
Auteur Lody van Rijssel

Wat gaat er in

  • 400 gr Witte rijst
  • Water
  • 1 groot blik Santen
  • Zout
  • ¼ theelepel Kunjit
  • ¼ theelepel Sereh
  • 2 blaadjes Djeroek Poeroet

Hoe maak ik het klaar

  • De rijst opzetten met alle bovengenoemde ingrediënten.
  • De rijst langzaam koken en eventueel wat water toevoegen als de rijst te droog
  • wordt.
  • Ruikt u eens hoe lekker dit ruikt!
  • Vooral de djeroek blaadjes doen goed hun werk.
  • De rijst (nadat deze half of driekwart gaar is geworden) met alleen water verder gaar stomen.
  • De djeroek poeroet in de rijst laten zitten en gebruiken als garnering.
  • Verder kunt u de rijst opsieren met reepjes omelet, peterselie en bawang goreng.
  • We spraken wel eens in deze cursus over de tegenstellingen qua smaak in de
  • Indische/Indonesische keuken: zoet, zout, heet, zacht.