Nasi Tjampoer met boontjes en kip
De kip en sperziebonen in dit recept nasi maken het gerecht. De gebakken uitjes, Atjar Tjampoer en boemboe Conimex voor nasi goreng geven het maal zijn oosterse invloeden.
Ingrediënten
- 350 g rijst
- 600 g sperziebonen
- 3 eetlepel(s) Conimex Wok Olie
- 300 g kip in blokjes gesneden
- 3 eetlepel(s) atjar tjampoer
- 1 bak Conimex Boemboe Nasi Goreng
- 4 eetlepel(s) Conimex Gebakken Uitjes
Instructies
- Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de pandanrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.
- Breng ondertussen in een andere pan ook ruim water aan de kook en kook de sperziebonen 4 min. Afgieten.
- Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en wok de blokjes kipfilet 5 minuten.
- Voeg de boontjes toe en roerbak 3 min.
- Voeg 3 eetlepels Conimex atjar tjampoer toe en roerbak 1 min.
- Roer de Conimex boemboe nasi goreng en 100 ml water erdoor en wok nog 3 min.
- Schep de rijst erdoor.
- Warm goed door.
- Schep er 2 eetlepels knapperige Conimex gebakken uitjes door.
- Verdeel de nasi over de borden of grote kommen.
- Schep er een lepel fris zure atjar tjampoer op en bestrooi met 2 eetlepels knapperige gebakken uitjes.