Nassi
Ingrediënten
- 1 zakje nassi groente gedroogde
- 1 prei
- kipfilet of kalkoenfilé‚ (ca. 250 gram) OF dezelfde hoeveelheid varkensvlees (spek)
- rijst
- 1 teentje knoflook
- sambal oelek
- ketjap manis
- olie slaolie - olijfolie
Instructies
- Laat de nassi-groenten in lauw water weken.
- Was en snijd de prei, en laat hem goed uitlekken.
- Pel het teentje knoflook.
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit de olie in een wadjan, wrijf hem in met het teentje knoflook en bak daar het in stukjes gesneden vlees in.
- Als het vlees mooi bruin en gaar is, schep je het met een schuimspaan uit de olie.
- Bak nu de prei in de olie tot deze BIJNA gaar is.
- Voeg nu de geweekte nassigroenten - sambal (1 theelepe- ketjap (scheutj- en het geperste teentje knoflook toe.
- Laat dit onder goed doorroeren weer lekker heet worden.
- Als er te veel olie in de wadjan zit kun je dit nu nog verwijderen (met een juslepel).
- Voeg er nu het vlees en de rijst aan toe, en breng het geheel weer op temperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met:
komkommer - augurken - banaan - atjar - kroepoek - gebakken eieren - saté - etc. etc.