Nawabi kheema pilau

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 275 gram basmatirijst
  • 50 gram geklaarde boter
  • 1 extra eetlepel geklaarde boter
  • 25 gram rozijnen grote
  • 25 gram cashewnoten ongebrande gehalveerde
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel saffraandraadjes
  • 6 groene kardemoms aan de top ingesneden
  • 4 hele kruidnagels
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 laurierblaadjes verkruimeld
  • 1 blokjes gemberwortel 2½ x 2½ cm, gepeld en geraspt
  • 3 tenen knoflook gepeld en geperst
  • 2 verse groene chilipepers fijngehakt en van zaden ontdaan
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn gemalen
  • 1 eetlepel koriander gemalen
  • 450 gram lamsgehakt mager
  • dl water
  • theelepel zout
  • dl halfvolle room
  • 2 eetlepels rozewater
  • 2 hardgekookte eieren in plakjes

Instructies

  • Was de basmatirijst, laat hem een half uur in koud water staan en daarna uitlekken.
  • Verhit op laag vuur een eetlepel geklaarde boter, roer er de rozijnen door tot ze opzwellen, haal ze uit de pan en houd ze apart.
  • Bak de cashewnoten in dezelfde olie tot ze lichtbruin zijn, schep ze uit de pan en houd ze apart.
  • Breng de melk aan de kook, voeg er de saffraandraadjes aan toe, neem de pan van het vuur en houd hem apart.
  • Verhit het restant van de geklaarde boter op laag vuur en bak de kardemoms, de kruidnagels, het komijnzaad en de laurierblaadjes 1 minuut.
  • Voeg de gember, knoflook en groene chilipepers toe en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de nootmuskaat, kaneel, komijn en koriander toe en bak 1 minuut.
  • Voeg het gehakt toe,zet het vuur op half en roerbak het gehakt tot het rul en lichtbruin is.
  • Het duurt ongeveer 5 minuten tot al het vocht is verdampt.
  • Voeg de rijst toe en roerbak ± 5 minuten.
  • Voeg het water, het zout, de room en de saffraan toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Leg het deksel op de pan en laat 12-15 minuten zacht koken.
  • Neem de pan van het vuur en laat de rijst 10-15 minuten met het deksel op de pan staan.
  • Voeg de helft van de noten en de rozijnen aan de rijst toe.
  • Besprenkel met rozewater en schep de rijst met een vork voorzichtig om.
  • Schep de pilau in een schotel en garneer met het restant van de noten en rozijnen en met de plakjes ei.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Noten / Rijst
Land van herkomst India