Norsk fiskesuppe

Noorse vissoep
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ liter visbouillon
  • 300 gram soepgroenten (geen bloemkool)
  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 2 ei
  • 3 eetlepels melk
  • liter zure room
  • 3 eetlepels fijngesneden dille
  • zout
  • peper

Instructies

  • Los de bouillonblokjes in het water op en doe de groenten in de bouillon.
  • Zet het vuur wat lager en laat de groenten in 15 minuten gaar worden.
  • Strooi er naar smaak zout en peper bij.
  • Zet het vuur weer wat hoger, maar laat de soep niet koken.
  • Doe de in kleine reepjes gesneden kabeljauwfilet erbij en laat die 5 minuten pocheren.
  • Roer intussen de eierdooiers en de melk in een kommetje door elkaar, doe daar 3 eetlepels van de soep bij, schenk dit mengsel bij de soep en neem de pan van het vuur.
  • Roer vlak voor het opdienen de zure room door de soep (verwarm de room eerst een beetje, zodat de soep niet meteen afkoelt) en strooi de dille erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er Knäckebröd bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis
Land van herkomst Noorwegen