Omelet gevuld met paddestoelen, peultjes en uien

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 scharreleieren M
  • ½ deciliter Blue Band Finesse voor koken
  • chilipoeder
  • peper
  • zout
  • eetlepel wokolie Conimex
  • 350 g uiringen
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 125 g peulen schoongemaakt
  • 200 g Mix paddestoelen grof gesneden
  • deciliter sweet chilisaus Calvé

Instructies

  • Klop de eieren met de kookroom en chilipoeder, peper en zout naar smaak los.
  • Verhit 2½ eetlepel olie in een wok en roerbak de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten.
  • Voeg de peulen toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
  • Bak de paddestoelen 3 minuten mee en schep de taugé en peper en zout naar smaak erdoor.
  • Roerbak de groenten al omscheppend beetgaar.
  • Verhit intussen telkens een klein scheutje olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak 4 omeletten van het eimengsel.
  • Leg de omeletten elk op een bord en schep het groentemengsel erop.
  • Serveer met de chilisaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met witte rijst.

Wijnadvies:

Huiswijn wit Vin de Pays des Cotês de Gascogne
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Lunch