Oostenrijkse goulashsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr magere runderlappen
  • 500 gram aardappels
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 400 gram tomaten stukjes / blikje
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 gedroogde chilipeper
  • 2 theelepels majoraan
  • 2 theelepels karwijzaad
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 3 vleesbouillon
  • 1 runderschenkel
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd het vlees in dobbelstenen.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Snipper de ui en de teentjes knoflook.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  • Schep alle ingrediënten in een soeppan door elkaar en voeg 1 1/2 liter water toe.
  • Breng het geheel op een zacht vuur langzaam aan de kook en laat de soep in ± 2 uur zachtjes gaar sudderen.
  • Verwijder de schenkel en breng de soep op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Oostenrijk