Oostenrijkse snijbietballetjes met oud brood
Deze smaakvolle snijbietballetjes met oud brood zijn een Oostenrijkse klassieker. Heerlijk in bouillon of met een frisse salade.
Equipment
- bakpan
- Blender of hakmolen
- grote kom
- kookpan
- maatbeker
- Stevige lepel
- vork
- Weegschaal
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de broodjes in dobbelsteentjes en doe ze in een grote kom.
- Voeg beetje bij beetje de melk toe en meng goed; het brood moet weken, maar niet papperig worden.
- Blancheer de snijbiet en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
- Hak de snijbiet zeer fijn.
- Fruit de ui glazig in olijfolie en voeg de knoflook toe.
- Meng het brood met het uimengsel, de snijbiet en de eieren.
- Kruid met zout, peper, nootmuskaat en Worcestersauce.
- Voeg meel toe en meng tot een stevig deeg.
- Laat het deeg even rusten.
- Maak een proefballetje; voeg indien nodig extra meel of paneermeel toe voor de juiste stevigheid.
- Breng een brede pan met gezouten water bijna aan de kook.
- Kook de balletjes 10 tot 15 minuten in het hete, niet kokende water.
- Kook meerdere balletjes tegelijk, zolang ze naast elkaar in de pan passen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de balletjes in een goede bouillon (“zu Wasser”) of met een groene salade (“zu Lande”). Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Grüner Veltliner past uitstekend bij dit gerecht.
Serveer de balletjes in een goede bouillon (“zu Wasser”) of met een groene salade (“zu Lande”). Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Grüner Veltliner past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 10 g | Vet: 13 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g