Oosterse carpaccio
Ingrediënten
- 2 bosuitjes zakje 3 stuks
- 3 bolletjes gember
- 1 eetlepel(s) gembersiroop
- 2 eetlepel(s) arachideolie
- 2 tl wittewijnazijn
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- tabasco rodepepersaus, flesje 57 ml
- 2 pakjes carpaccio vleeswaren, a ca. 100 g
- 2 grote plakken kroepoek
Instructies
- Snijd het ene bosuitje in dunne ringetjes en het andere in lange, dunne reepjes.
- Snijd de gember in kleine stukjes.
- Roer in een schaal de ringetjes bosui, de gembersiroop en de olie, azijn en sojasaus door elkaar.
- Breng op smaak met enkele druppels tabasco.
- Halveer de plakjes carpaccio.
- Snijd met een gekarteld mes de plakken kroepoek voorzichtig in 8 gelijke stukken en beleg met de carpaccio.
- Druppel voorzichtig het sausje erover en leg daarna de reepjes bosui en de stukjes gember erop.
- Serveer direct.