Oosterse carpaccio

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes zakje 3 stuks
  • 3 bolletjes gember
  • 1 eetlepel(s) gembersiroop
  • 2 eetlepel(s) arachideolie
  • 2 tl wittewijnazijn
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • tabasco rodepepersaus, flesje 57 ml
  • 2 pakjes carpaccio vleeswaren, a ca. 100 g
  • 2 grote plakken kroepoek

Instructies

  • Snijd het ene bosuitje in dunne ringetjes en het andere in lange, dunne reepjes.
  • Snijd de gember in kleine stukjes.
  • Roer in een schaal de ringetjes bosui, de gembersiroop en de olie, azijn en sojasaus door elkaar.
  • Breng op smaak met enkele druppels tabasco.
  • Halveer de plakjes carpaccio.
  • Snijd met een gekarteld mes de plakken kroepoek voorzichtig in 8 gelijke stukken en beleg met de carpaccio.
  • Druppel voorzichtig het sausje erover en leg daarna de reepjes bosui en de stukjes gember erop.
  • Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Rundvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Oosters