Opor Tahoe Telor Daging

tahoe met vlees en ei
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram varkensvlees
  • ½ hard gekookt ei per persoon
  • 1 blok tahoe
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 stukje trassi
  • 1 kopje santen
  • 1 blaadje(s) salam
  • 10 kemiries fijngestampt
  • 3 uien fijngesneden
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • djinten

Instructies

  • Snij het vlees in dunne lapjes, de tahoe in plakjes van 3 cm in het vierkant en 1 cm dik.
  • Bak de stukken tahoe in de olie bruin en laat ze uitlekken.
  • Meng het vlees, ui, knoflook, trassi en de kemiries goed door elkaar.
  • Fruit dit in wat olie totdat het vlees bruin is.
  • Kruid het geheel en doe er de santen en de salam bij.
  • De saus moet goed in het vlees getrokken zijn, zet dan het vuur laag en verdun iets met water.
  • Als laatste de tahoe en de eieren erbij.
  • Let wel op dat de eieren niet stuk gaan.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië