Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 kalfsschenkel
- 250 gram champignons
- 3 sjalotjes
- olijfolie
- 2 blik tomatenblokjes
- 10 cl droge witte wijn
- 10 cl kalfsjus
- Italiaanse kruidenmix
- 1 teentje knoflook
- 1 el peterselie gehakte
- zout
- peper
Instructies
- Pel en snipper de sjalotten.
- Maak de champignons schoon, snijd een stukje van de steel en snijd in plakjes.
- Snijd de knoflook fijn.
- Verhit op midden-hoog vuur 2 eetlepels olijfolie en braad de kalfsschenkel met de kruiden en wat peper en zout aan.
- Haal ze uit de pan en bewaar.
- Fruit de sjalotten aan en voeg de champignons en de knoflook toe.
- Voeg eventueel nog een lepel olie toe.
- Doe de schenkels weer terug in de pan en giet er de wijn en jus bij.
- Voeg de tomatenblokjes met wat zout en peper.
- Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 1.15 tot 1.30 stoven.
- Verdeel over de borden en garneer met de peterselie.
- Geef er tagliatelle of een andere pasta bij.