Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg kalfsschenkel in 4 stukken van 2 cm hoog
- Zout en peper naar smaak
- 4 eetlepels bloem
- 60 gram boter
- 4 teentjes knoflook
- 3 kleine uien
- 1 wortel 150 gram, fijn geraspt
- 1 stengel selderij met blad
- ¼ liter droge witte wijn
- 3 theelepels tijm
- 3 laurierbladeren
- 500 gram rijpe vleestomaten of gewone tomaten
- ¼ liter kalfsbouillon of runderbouillon
- 1 citroen
- 30 gram peterselie
Instructies
- Snijd de volgende ingrediënten en houd ze apart: 1 teentje knoflook, ui, selderij, geraspte wortel en tomaten.
- Bestrooi beide zijden van de kalfsschenkel met zout, peper en bloem.
- Smelt boter in een pan en voeg het gesneden knoflook toe.
- Bak de kalfsschenkelstukken aan beide zijden goudbruin (ongeveer 5 minuten per kant).
- Indien nodig, bak de stukken na elkaar.
- Haal de stukken uit de pan en fruit in het achtergebleven vet de ui, gevolgd door de wortel en selderij.
- Voeg de witte wijn toe (pas op voor stoom), samen met de gesneden tomaten, laurierbladeren, tijm en het vlees.
- Dek af en laat 10 minuten sudderen, voeg dan de kalfs- of runderbouillon toe.
- Zorg ervoor dat het vlees grotendeels bedekt is door vocht of groenten.
- Laat het geheel met deksel ongeveer anderhalf uur sudderen, totdat het vlees gemakkelijk van het bot loskomt.
- Maak ondertussen de gremolata: Schil zo min mogelijk wit van de citroen, snijd de schil in kleine stukjes.
- Hak de 3 teentjes knoflook en peterselie fijn en voeg ze toe aan de citroenschil.
- Roer de gremolata door het vlees voor het opdienen.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g