Ossobuco

Kalfsschenkelstoofpot met Gremolata

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kalfsschenkel in 4 stukken van 2 cm hoog
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 eetlepels bloem
  • 60 gram boter
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 kleine uien
  • 1 wortel 150 gram, fijn geraspt
  • 1 stengel selderij met blad
  • ¼ liter droge witte wijn
  • 3 theelepels tijm
  • 3 laurierbladeren
  • 500 gram rijpe vleestomaten of gewone tomaten
  • ¼ liter kalfsbouillon of runderbouillon
  • 1 citroen
  • 30 gram peterselie

Instructies

  • Snijd de volgende ingrediënten en houd ze apart: 1 teentje knoflook, ui, selderij, geraspte wortel en tomaten.
  • Bestrooi beide zijden van de kalfsschenkel met zout, peper en bloem.
  • Smelt boter in een pan en voeg het gesneden knoflook toe.
  • Bak de kalfsschenkelstukken aan beide zijden goudbruin (ongeveer 5 minuten per kant).
  • Indien nodig, bak de stukken na elkaar.
  • Haal de stukken uit de pan en fruit in het achtergebleven vet de ui, gevolgd door de wortel en selderij.
  • Voeg de witte wijn toe (pas op voor stoom), samen met de gesneden tomaten, laurierbladeren, tijm en het vlees.
  • Dek af en laat 10 minuten sudderen, voeg dan de kalfs- of runderbouillon toe.
  • Zorg ervoor dat het vlees grotendeels bedekt is door vocht of groenten.
  • Laat het geheel met deksel ongeveer anderhalf uur sudderen, totdat het vlees gemakkelijk van het bot loskomt.
  • Maak ondertussen de gremolata: Schil zo min mogelijk wit van de citroen, snijd de schil in kleine stukjes.
  • Hak de 3 teentjes knoflook en peterselie fijn en voeg ze toe aan de citroenschil.
  • Roer de gremolata door het vlees voor het opdienen.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Italië