Ossobuco

Ossobuco van Hetty van Es

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfsschenkels
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 ui fijngesneden,
  • 1 knoflookteen fijngesneden,
  • 2 wortels in blokjes,
  • 1 stengel bleekselderij in blokjes,
  • 2,5 dl rode wijn
  • 400 g passata
  • 4 dl kalfsfond
  • 1 kruidentuiltje peterseliestengels, tijm, laurier, peper en zout, voor de gremolata:
  • 1 tl citroenzeste
  • 4 eetlepel(s) platte peterselie fijngehakt
  • 1 knoflookteen geperst

Instructies

  • Kruid de kalfsschenkels met peper en zout.
  • Wentel ze in bloem en klop de overtollige bloem af.
  • Bind eventueel keukentouw rond de schenkels, zodat het vlees blijft zitten.
  • Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak de schenkels aan beide kanten mooi bruin.
  • Neem het vlees uit de pan en zet even opzij.
  • Doe de ui, de knoflook, de wortels en de selderij in de pan en fruit glazig.
  • Zet het vuur hoger.
  • Blus met de wijn en laat tot de helft (2 à 3 minuten) inkoken.
  • Voeg de passata, de kalfsfond en het kruidentuiltje toe.
  • Leg het vlees terug in de pan.
  • Laat afgedekt ongeveer 1 à 1,5 uur sudderen op een middelmatig vuur.
  • Haal het deksel van de pot en laat nog 30 minuten verder stoven of tot het vlees zacht is en je het met een vork kunt losmaken.
  • Verwijder het kruidentuiltje en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Voor de gremolata meng je de citroenzeste, de peterselie en de knoflook.
  • Verdeel de ossobuco over de borden en bestrooi met gremolata.
  • Serveer met pasta, risotto of puree.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kalfsvlees / Pasta / Vlees