Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 kalfsschenkels
- 2 eetlepel(s) bloem
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 ui fijngesneden,
- 1 knoflookteen fijngesneden,
- 2 wortels in blokjes,
- 1 stengel bleekselderij in blokjes,
- 2,5 dl rode wijn
- 400 g passata
- 4 dl kalfsfond
- 1 kruidentuiltje peterseliestengels, tijm, laurier, peper en zout, voor de gremolata:
- 1 tl citroenzeste
- 4 eetlepel(s) platte peterselie fijngehakt
- 1 knoflookteen geperst
Instructies
- Kruid de kalfsschenkels met peper en zout.
- Wentel ze in bloem en klop de overtollige bloem af.
- Bind eventueel keukentouw rond de schenkels, zodat het vlees blijft zitten.
- Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak de schenkels aan beide kanten mooi bruin.
- Neem het vlees uit de pan en zet even opzij.
- Doe de ui, de knoflook, de wortels en de selderij in de pan en fruit glazig.
- Zet het vuur hoger.
- Blus met de wijn en laat tot de helft (2 à 3 minuten) inkoken.
- Voeg de passata, de kalfsfond en het kruidentuiltje toe.
- Leg het vlees terug in de pan.
- Laat afgedekt ongeveer 1 à 1,5 uur sudderen op een middelmatig vuur.
- Haal het deksel van de pot en laat nog 30 minuten verder stoven of tot het vlees zacht is en je het met een vork kunt losmaken.
- Verwijder het kruidentuiltje en breng de saus op smaak met peper en zout.
- Voor de gremolata meng je de citroenzeste, de peterselie en de knoflook.
- Verdeel de ossobuco over de borden en bestrooi met gremolata.
- Serveer met pasta, risotto of puree.