Dit heb je nodig:
ovenschaal met kokend
water, 2/3 gevuld (oven)
kleinere ovenschaal met ammonia, 1/3 gevuld (oven)
keukenpapier/keukensponsje
schaaltje met een in stukjes gesneden citroen (magnetron)
Alle platen van de oven kunnen in principe in de vaatwasser, alleen het rooster in het midden laat je zitten.
Dan verwarm je voor op de hoogste stand.
Als de oven op temperatuur is, zet je onderin de schaal met kokend water. Handschoentjes aan, het is heet!
Op het rooster in het midden zet je de schaal met ammonia.
Doe de oven dicht en zet ‘m uit.
Ga even boodschappen doen of zo.
Doe de oven open als het water verdampt is, dan kun je het vet
zo wegvegen met keukenpapier.
Daarna kun je nog even natrekken met een natte lap of sponsje.
Bij de magnetron zet je een rond schaaltje met kokend water en de in stukjes gesneden citroen in het midden.
Zet hem op vol vermogen 10 minuten aan.
Door het kokende water gaat het stomen en die stoom vermengt zich met de ammonia of de citroen.
Dat ontvet. Superhandig en kost bijna geen moeite. gebruik nóóit schuurmiddel.”