Romige Portobello Risotto uit de Oven

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 portobello champignons
  • 2 bakjes champignons
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 750 ml groentebouillon van 2 tabletten
  • 100 g blauwaderkaas
  • 75 g rucolasla

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pel en snipper de ui.
  • Maak beide soorten paddenstoelen schoon en snijd ze in reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een vuurvaste ovenschaal en fruit de ui gedurende 2 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en bak deze al omscheppend tot de rijst begint te glanzen.
  • Schenk de groentebouillon erbij, voeg de paddenstoelen toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de ovenschaal in de oven en laat de risotto in 35 minuten gaar worden, waarbij je af en toe omschept.
  • Verkruimel de blauwaderkaas.
  • Verdeel de rucola over de risotto en bestrooi met de verkruimelde kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio zou perfect samengaan met de romige textuur van de blauwe kaas en de aardse tonen van de portobello’s.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Ovenschotel / Rijst
Land van herkomst Oosters