Paddestoelen gevuld met Pesto

Paddestoelen gevuld met Pesto

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bakje grote champignons
  • 1 lente ui of ui
  • 4 zongedroogde tomaatjes fijngesneden
  • 1 el paneermeel
  • zout en peper
  • 3 el geraspte kaas
  • 4 el zelfgemaakte pesto

Pesto:

  • paar blaadjes verse basilicum
  • 2 knoflookteentjes
  • 50 gram pistache noten of pijnboompitten
  • 2 el geraspte kaas
  • 100 ml olijfolie
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de pesto door elkaar en maak fijn met keukenmachine.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwijder steeltjes van champignons en snij deze fijn.
  • Bak dit, samen met lente-ui tot ze zacht zijn.
  • Voeg de kleingesneden zongedroogde tomaatjes en paneermeel van vuur af toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg 2/3 van geraspte kaas toe.
  • Bestrijk binnenkant champignonhoedjes met pestomengsel en vul met mengsel.
  • Strooi restant kaas erover heen.
  • Zet ca 10 minuten in voorverwarmde oven op 200 graden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tapas / Warme hapjes