Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 bakje grote champignons
- 1 lente ui of ui
- 4 zongedroogde tomaatjes fijngesneden
- 1 el paneermeel
- zout en peper
- 3 el geraspte kaas
- 4 el zelfgemaakte pesto
Pesto:
- paar blaadjes verse basilicum
- 2 knoflookteentjes
- 50 gram pistache noten of pijnboompitten
- 2 el geraspte kaas
- 100 ml olijfolie
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Instructies
- Meng de ingrediënten voor de pesto door elkaar en maak fijn met keukenmachine.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwijder steeltjes van champignons en snij deze fijn.
- Bak dit, samen met lente-ui tot ze zacht zijn.
- Voeg de kleingesneden zongedroogde tomaatjes en paneermeel van vuur af toe en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg 2/3 van geraspte kaas toe.
- Bestrijk binnenkant champignonhoedjes met pestomengsel en vul met mengsel.
- Strooi restant kaas erover heen.
- Zet ca 10 minuten in voorverwarmde oven op 200 graden.