Paddestoelen pandan fondue

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Spaans rood pepertje
  • 3 verse of gedroogde pandanbladeren
  • 1 el oestersaus
  • preiringen
  • peter­selieblaadjes
  • Spaans pepertje in ringen.
  • Voor de dip:
  • 500 gram rundertartaarballetjes gekruid met ui, peterselie, knoflook, zout en peper
  • 500 gram verse paddestoelen oesterzwammen, shii-take, champignons, enz.
  • 1 kg diverse geblancheerde groenten zoals: voorgekookte krielaardappeltjes in de schil wortel en koolreepjes, paksoi, knol­selderijreepjes
  • 300 gram gekookte mihoen
  • 300 gram gekookte pandanrijst.

Instructies

  • Verhit de olie en bak de schenkel rondom bruin.
  • Voeg de soepgroenten toe.
  • Bak al omscheppend op hoog vuur verder.
  • Blus af met 1½ liter water, roer de aanbaksel los en breng aan de kook.
  • Voeg de ui, het bouquet garni, de peperkorrels, het karwijzaad, de gember, knoflook, sojaboontjes, het pepertje en het pandanblad toe.
  • Breng opnieuw aan de kook eetschuim af en toe af.
  • Dek de pan af en laat de bouillon op zeer matig vuur 5 uur trekken.
  • Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf.
  • Zeef de bouillon en laat hem tot 1 liter inkoken.
  • Breng op smaak met oestersaus.
  • Doe de hete bouillon over in een fonduepan.
  • Voeg de prei, het Spaanse pepertje en de peterselieblaadjes toe.
  • Serveer bij de bouillon een schotel met tartaarballetjes, paddestoelen en geblancheerde groenten, die in het schepnetje in de bouillon gaar moeten worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker erbij:
Pandanrijst, mihoen, ketjapsaus en Chinese chilisaus.
Verdeel aan het eind van de fondue de geurige bouillon over borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Rundvlees