Pakora

Pakora

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 220 gram besanmeel
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel koenjit
  • 200 gram spinazie gehakt
  • 200 gram wortels gehakt

Instructies

  • Meng het meel met de chilipoeder, komijn, koenjit, zout naar smaak en 1½ tot 2 deciliter water, tot er een dik beslag ontstaat.
  • Verdeel dit in twee porties en roer de spinazie door een en de wortels door het andere portie.
  • Maak balletjes met een lepel en frituur deze tot ze goudbruin zijn

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met korianderchutney of groene chilisaus.
Kan ook bereid worden met bij voorbeeld bloemkool, aubergine, ui of aardappel
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch