Pangsit Goreng van Koninklijke Marine 3

gebakken gevulde koekjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 100 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • 1 mespunt zout
  • 1 losgeroerd eiwit
  • 4 eetlepels water

Voor de vulling:

  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram varkensgehakt
  • 50 gram gepelde garnalen
  • 1 eetlepel ui gesnipperde
  • 1 eetlepel selderie gehakte
  • 2 lente-uitjes gesnipperde
  • ½ theelepel sambal oelek
  • 2 theelepel ketjap manis
  • theelepel maïzena
  • 1 eetlepel prei gesnipperde
  • 1 losgeroerd ei
  • vers gemalen peper
  • zout
  • olie om te frituren

Instructies

  • Zeef in een kom de bloem en maïzena.
  • Voeg het zout toe.
  • Roer in een kom het eiwit goed los en voeg het water toe.
  • Maak een kuiltje in de bloem en schenk het eiwit erin.
  • Roer alles vanuit het midden door elkaar en voeg nog 3 tot 4 eetlepels koud water toe.
  • Werk alles met natgemaakte vingers door elkaar en vorm er een bal van.
  • Rol de bal door de bloem en laat hem afgedekt met een vochtige doek 1 tot 1½ uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg zeer dun uit en snij het in lapjes van 8 cm in het vierkant.
  • Maak de vulling door het gehakt snel in 2 min. rul te bakken.
  • dit door het gehaktmengsel. Blijf roeren totdat een smeuïg mengsel is verkregen en laat het koud
  • Zonder ophouden doorscheppen.
  • Voeg gehakte garnalen, zeer fijngesnipperde prei, selderie, voorjaarsuitjes (sjalotjes) en sambal toe.
  • Laat alles nog 2 min. zachtjes bakken onder voortdurend omscheppen.
  • Voeg dan ketjap, wat zout en peper toe en neem de pan van het vuur.
  • Maak de maïzena aan met 2 eetlepels losgeroerd ei en meng worden.
  • Leg de deegvellen uit en schep precies in het midden 2 tot 3 eetlepels vulling.
  • Bestrijk het onbedekte gedeelte met een met water natgemaakt kwastjes.
  • Vouw de punten naar elkaar en draai dan de punten zoals snoeppapiertjes.
  • Deegranden stevig op elkaar drukken.
  • Laat de pangsits dan een uur rusten op een koele plek (niet in de koelkast).
  • Frituur ze in de hete olie (lichtblauwe walm), maar niet meer dan 3 tot 4 tegelijk.
  • Laat ze daarna even uitlekken boven de olie en vervolgens op keukenpapier.
  • Opdienen met een pangsitsaus of een van de a la minute sauzen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Indonesië