Pangsit Goreng van Koninklijke Marine 3
gebakken gevulde koekjes
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 100 gram bloem
- 25 gram maïzena
- 1 mespunt zout
- 1 losgeroerd eiwit
- 4 eetlepels water
Voor de vulling:
- 1 eetlepel olie
- 150 gram varkensgehakt
- 50 gram gepelde garnalen
- 1 eetlepel ui gesnipperde
- 1 eetlepel selderie gehakte
- 2 lente-uitjes gesnipperde
- ½ theelepel sambal oelek
- 2 theelepel ketjap manis
- 1½ theelepel maïzena
- 1 eetlepel prei gesnipperde
- 1 losgeroerd ei
- vers gemalen peper
- zout
- olie om te frituren
Instructies
- Zeef in een kom de bloem en maïzena.
- Voeg het zout toe.
- Roer in een kom het eiwit goed los en voeg het water toe.
- Maak een kuiltje in de bloem en schenk het eiwit erin.
- Roer alles vanuit het midden door elkaar en voeg nog 3 tot 4 eetlepels koud water toe.
- Werk alles met natgemaakte vingers door elkaar en vorm er een bal van.
- Rol de bal door de bloem en laat hem afgedekt met een vochtige doek 1 tot 1½ uur rusten in de koelkast.
- Rol het deeg zeer dun uit en snij het in lapjes van 8 cm in het vierkant.
- Maak de vulling door het gehakt snel in 2 min. rul te bakken.
- dit door het gehaktmengsel. Blijf roeren totdat een smeuïg mengsel is verkregen en laat het koud
- Zonder ophouden doorscheppen.
- Voeg gehakte garnalen, zeer fijngesnipperde prei, selderie, voorjaarsuitjes (sjalotjes) en sambal toe.
- Laat alles nog 2 min. zachtjes bakken onder voortdurend omscheppen.
- Voeg dan ketjap, wat zout en peper toe en neem de pan van het vuur.
- Maak de maïzena aan met 2 eetlepels losgeroerd ei en meng worden.
- Leg de deegvellen uit en schep precies in het midden 2 tot 3 eetlepels vulling.
- Bestrijk het onbedekte gedeelte met een met water natgemaakt kwastjes.
- Vouw de punten naar elkaar en draai dan de punten zoals snoeppapiertjes.
- Deegranden stevig op elkaar drukken.
- Laat de pangsits dan een uur rusten op een koele plek (niet in de koelkast).
- Frituur ze in de hete olie (lichtblauwe walm), maar niet meer dan 3 tot 4 tegelijk.
- Laat ze daarna even uitlekken boven de olie en vervolgens op keukenpapier.
- Opdienen met een pangsitsaus of een van de a la minute sauzen.