Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snipper de uien.
Plet de teentjes knoflook met de zijkant van een mes en snipper ze.
Hak de peterselie fijn.
Doe de spekreepjes in een hete, droge koekepan, laat ze bakken tot ze knapperig zijn en laat ze uitlekken.
Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui tot ze begint te kleuren.
Voeg de knoflook, paprika en tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.
Strooi daarna het paprikapoeder en de bloem erbij en laat dit onder voortdurend roeren op laag vuur 2 minuten bakken.
Schenk er 1 1/2 liter koud water bij en blijf roeren tot een licht gebonden soep ontstaat.
Laat alles nog 8 minuten koken.
Schenk de soep door een fijne zeef (passe-vite) in een andere pan en wrijf de vaste bestanddelen door de zeef.
Breng de soep opnieuw aan de kook.
Voeg de bonen en de bouillontabletten toe en houd de soep tegen de kook aan.
Roer vlak voor het opdienen de spek en peterselie door de soep.
Geef er kleine bruine broodbolletjes bij.