Paprikasoep met bruine bonen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 paprika
  • 50 gram boter
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 40 gram bloem
  • 3 vleesbouillon
  • 1 blik bruine bonen
  • 250 gram gerookt mager spek
  • 2 eetlepels peterselie

Instructies

  • Snijd de paprika's in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snipper de uien.
  • Plet de teentjes knoflook met de zijkant van een mes en snipper ze.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Doe de spekreepjes in een hete, droge koekepan, laat ze bakken tot ze knapperig zijn en laat ze uitlekken.
  • Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui tot ze begint te kleuren.
  • Voeg de knoflook, paprika en tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.
  • Strooi daarna het paprikapoeder en de bloem erbij en laat dit onder voortdurend roeren op laag vuur 2 minuten bakken.
  • Schenk er 1 1/2 liter koud water bij en blijf roeren tot een licht gebonden soep ontstaat.
  • Laat alles nog 8 minuten koken.
  • Schenk de soep door een fijne zeef (passe-vite) in een andere pan en wrijf de vaste bestanddelen door de zeef.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook.
  • Voeg de bonen en de bouillontabletten toe en houd de soep tegen de kook aan.
  • Roer vlak voor het opdienen de spek en peterselie door de soep.
  • Geef er kleine bruine broodbolletjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep