Exotische Passievruchtentaart

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ basisrecept harde Wenerdeeg
  • 12 passievruchten
  • 40 gram kristalsuiker
  • 50 gram chocolade in stukjes
  • 7 blaadjes witte gelatine
  • 5 dl slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het deeg uit tot een ronde lap van 26 cm en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak in het midden van de oven ongeveer 30 minuten, totdat het deeg gaar en lichtbruin is.
  • Steek met een taartring de bodem uit het warme deeg en laat het afkoelen.
  • Plaats de bodem in de taartring en bestrijk deze met gesmolten chocolade au bain-marie.

Vruchtenmousse:

  • Halveer 10 passievruchten, haal het vruchtvlees eruit en wrijf dit goed door een grove zeef.
  • Meet de passievruchtenpuree af in een maatbeker en vul aan met water tot 5 dl.
  • Los 25 gram kristalsuiker op in het vruchtensap op matig vuur.
  • Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in ruim koud water.
  • Knijp de gelatine goed uit en los deze van het vuur af op in het vruchtensap.
  • Laat het mengsel afkoelen en lobbig worden.
  • Klop de slagroom halfstijf met 15 gram kristalsuiker en vanillesuiker.
  • Meng 4 dl koude vruchtengelei met de slagroom en giet dit op de taartbodem.
  • Strijk de bovenkant glad en laat de taart in de koelkast ongeveer 3 uur stevig worden.

Afwerking:

  • Verwarm 1 dl van de vruchtengelei en meng dit met het gezeefde vruchtvlees van twee passievruchten.
  • Leg een krans van muntblaadjes op de bovenkant van de stevig geworden taart en strijk de iets verwarmde gelei erover.
  • Laat de taart nog ongeveer 2 uur in de koelkast verder opstijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 28 g | Sugar: 18 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Taart