Pasta Pesto Salade

 

Pasta Pesto Salade

Pasta Pesto Salade

Een variatie op deze klassieke Italiaanse salade. Dit zomerse gerecht is perfect voor de snelle lunch maar past ook in de bekende Italiaanse 'La dolce vita' levensstijl, waar lekker eten deel uit maakt van de cultuur.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Total time 17 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram penne
  • 3 eetlepel(s) pesto
  • 4 eetlepel(s) Hellmann's Real
  • 1 citroen het sap er van
  • ½ theelepel peper gemalen
  • 2 eetlepel(s) Parmezaan geraspte
  • 2 eetlepel(s) pijnboompitten

Instructies

  • Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
  • Voor penne is dat meestal tussen de negen en elf minuten.
  • Giet de pasta af in een vergiet en spoel de pasta na met koud water, zodat hij goed afkoelt.
  • Rooster de pijnboompitten in een pan op middelhoog vuur, zonder olie.
  • Meng de pesto, de mayonaise en de afgekoelde pasta met het citroensap en de zwarte peper.
  • Serveer in een kom, bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas en garneer met geroosterde pijnboompitten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Buon appetite!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Pasta / Salade
Land van herkomst Italië