Pasta Pesto Salade
Een variatie op deze klassieke Italiaanse salade. Dit zomerse gerecht is perfect voor de snelle lunch maar past ook in de bekende Italiaanse 'La dolce vita' levensstijl, waar lekker eten deel uit maakt van de cultuur.
Ingrediënten
- 350 gram penne
- 3 eetlepel(s) pesto
- 4 eetlepel(s) Hellmann's Real
- 1 citroen het sap er van
- ½ theelepel peper gemalen
- 2 eetlepel(s) Parmezaan geraspte
- 2 eetlepel(s) pijnboompitten
Instructies
- Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
- Voor penne is dat meestal tussen de negen en elf minuten.
- Giet de pasta af in een vergiet en spoel de pasta na met koud water, zodat hij goed afkoelt.
- Rooster de pijnboompitten in een pan op middelhoog vuur, zonder olie.
- Meng de pesto, de mayonaise en de afgekoelde pasta met het citroensap en de zwarte peper.
- Serveer in een kom, bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas en garneer met geroosterde pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Buon appetite!