Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 ui
- Olijfolie extra vergine
- 4 ansjovisfilets grof gehakt
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepels olijven zonder pit
- Peper uit de molen
- Grof zout
- 4 eetlepels peterselie fijngehakt
- 150 gram Parmezaanse kaas
- 400 gram tagliatelle
Instructies
- Kook of stoom de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
- Blancheer de tomaten kort in kokend water of stoom ze gedurende 1 minuut op 95°C.
- Spoel ze vervolgens af onder koud water en verwijder het vel.
- Hak de tomaten grof.
- Snipper de ui fijn en hak de knoflookteentjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan zonder ze te laten kleuren.
- Voeg de gehakte ansjovis toe en laat deze smelten.
- Voeg de helft van de gehakte tomaten toe en laat alles sudderen.
- Voeg de rest van de tomaten toe en laat het geheel zachtjes verder koken.
- Voeg de kappertjes, olijven en 3 eetlepels olijfolie toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Roer als laatste de fijngehakte peterselie erdoor en de saus is klaar om te serveren.
- Verdeel de saus over de gekookte tagliatelle en bestrooi royaal met geraspte Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. Pas op met zout. De ansjovis , kappertjes en olijven geven ook al smaak af. Voeg eventueel wat basilicum toe en probeer in plaats van Parmezaanse kaas eens Pecorino.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g