Romige Pasta Puttanesca

Pasta puttanesca

Romige Pasta Puttanesca

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 ui
  • Olijfolie extra vergine
  • 4 ansjovisfilets grof gehakt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels olijven zonder pit
  • Peper uit de molen
  • Grof zout
  • 4 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 400 gram tagliatelle

Instructies

  • Kook of stoom de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
  • Blancheer de tomaten kort in kokend water of stoom ze gedurende 1 minuut op 95°C.
  • Spoel ze vervolgens af onder koud water en verwijder het vel.
  • Hak de tomaten grof.
  • Snipper de ui fijn en hak de knoflookteentjes.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan zonder ze te laten kleuren.
  • Voeg de gehakte ansjovis toe en laat deze smelten.
  • Voeg de helft van de gehakte tomaten toe en laat alles sudderen.
  • Voeg de rest van de tomaten toe en laat het geheel zachtjes verder koken.
  • Voeg de kappertjes, olijven en 3 eetlepels olijfolie toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer als laatste de fijngehakte peterselie erdoor en de saus is klaar om te serveren.
  • Verdeel de saus over de gekookte tagliatelle en bestrooi royaal met geraspte Parmezaanse kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Pas op met zout. De ansjovis , kappertjes en olijven geven ook al smaak af. Voeg eventueel wat basilicum toe en probeer in plaats van Parmezaanse kaas eens Pecorino.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië