Frisse Pastasalade met Kip en Gorgonzola

Een frisse, gezonde maaltijdsalade met kip en kaas
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram pasta
  • 200 gram kipfilet in reepjes
  • 80 gram Gorgonzola Dolce in blokjes gesneden
  • 80 gram verse gemengde salade
  • Klein trosje witte druiven los geplukt
  • Handjevol gehakte pecannoten
  • Kleine rode ui gesnipperd
  • 1 frisse appel in blokjes gesneden
  • Frambozendressing

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg eventueel een paar druppels olijfolie toe om plakken te voorkomen.
  • Stoom de kipreepjes gedurende ongeveer 8 minuten op 85°C.
  • Je kunt de kipreepjes ook kort bakken in een beetje olijfolie als alternatief.
  • Meng alle ingrediënten, behalve de gehakte pecannoten, in een grote kom.
  • Verdeel het mengsel over vier kommen en druppel er wat frambozendressing overheen.
  • Bestrooi de salade tot slot met de gehakte pecannoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Bereidingstips:

Gorgonzola Dolce is een zachte, smeerbare variant van klassieke Gorgonzola. Je kunt deze kaas vervangen door een andere schimmelkaas of je eigen favoriete kaas.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Chardonnay past goed bij deze pastasalade.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 7 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Salade
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Suikervrij