Pastasalade met kip en gorgonzola

      Geen reacties op Pastasalade met kip en gorgonzola

 

Pastasalade met kip en gorgonzola

Een frisse, gezonde maaltijdsalade
Categorie met gevogelte, met kip, Salades
porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in

  • 200 gram pasta
  • 200 gram kip in reepjes
  • 80 gram Gorgonzola Dolce in blokjes gesneden
  • 80 gram verse gemengde salade
  • Klein trosje witte druiven los geplukt
  • Handje vol pecannoten gehakt
  • Kleine rode ui gesnipperd
  • Frisse appel in blokjes
  • Frambozendressing

Hoe maak ik het klaar

  • Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Voeg eventueel een paar druppels olijfolie toe.
  • Stoom de kipreepjes ongeveer 8 minuten op 85 °C. Stomen is gezond, maar de kipreepjes kunnen ook kort gebakken worden in een beetje olijfolie.
  • Meng alle ingrediënten, behalve de pecannoten.
  • Verdeel het mengsel over vier kommen en druppel er wat van de frambozendressing overheen.
  • Bestrooi de salade tot slot met de gehakte pecannoten.

Bereidingstips

  • Gorgonzola Dolce is een smeerbare, zachte variant op de klassieke Gorgonzola. Deze kaas is ook te vervangen door een andere schimmelkaas of een eigen favoriete kaas.