Pastasaus met zalm

Pastasaus met zalm

Tijdens het doen van de boodschappen bedacht recept
Porties: 6
Total time 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram zalmsnippers
  • Bosje bosui
  • 1 flinke prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 250 gram ricotta
  • 1 bolletje monzarella
  • Stukje ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 millimeter zoete witte wijn
  • Gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 theelepel groene pesto

Instructies

  • Snij de bosui.
  • Voeg 2 geraspte teentjes knoflook toe
  • Ontdoe de prei van de 2 buitenste bladen
  • Halveer de prei en snij in dunne stukjes
  • En was deze in een vergiet
  • Snij de champignons in partjes
  • Zet een wok op hoog vuur
  • Doe het klontje boter in de pan
  • Voeg de 2 eetlepels olijfolie toe
  • Fruit de bosui met de geraspte knoflook even
  • Voeg de prei toe
  • Voeg wat gedroogde Italiaanse kruiden toe
  • En doe er 2 theelepels groene pesto bij
  • Doe dan 300 gram van de zalmsnippers erbij
  • Met 250 milliliter wijn
  • Laat de alcohol uit de wijn in 10 minuten op half hoog vuur verdampen
  • Doe de helft van de 250 gram ricotta erbij
  • Voeg nog 300 gram zalmsnippers toe
  • Doe de rest van de ricotta erbij
  • Voeg de partjes champignons toe
  • En nog 250 milliliter wijn
  • Pluk de monzarella er in stukjes door
  • Doe er nog 2 theelepels groene pesto bij
  • En gedroogde Italiaanse kruiden naar smaak
  • Zet de wok op de laagste stand op het stoofpitje terwijl je je pasta gaat koken

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt het met iedere gewenste pasta eten en aan tafel lekker nog wat Parmezaanse geraspte kaas erover doen op je bord
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus / Vis / Zalm
Land van herkomst Italië