Pasteis de bacalhau

      Reacties uitgeschakeld voor Pasteis de bacalhau

Pasteis de bacalhau

Portugese kabeljauwkroketten
Categorie Hapjes, Tapas
Keuken Portugal
Auteur Krabbetje.be

Wat gaat er in

  • 600 g roodbaarsfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 8 lente-uitjes
  • 1 rode paprika
  • 5 dl visfumet
  • 2,5 dl room
  • 40 g bloem
  • 35 g boter
  • bieslook
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 mespuntje gemberpoeder
  • peper en zout

Hoe maak ik het klaar

  • De roodbaarsfilets spoelen, droogdeppen, op graatjes controleren en in grote dobbelstenen snijden. De kerrie mengen met het gemberpoeder en hiermee de stukken roodbaars bestrooien.
  • De ui pellen en fijnsnijden, het knoflook persen en beide even aanstoven in boter.
  • Daarna bestrooien met bloem en de visfumet samen met de room toevoegen.
  • Aan de kook brengen en wat laten inkoken op een zacht vuurtje.
  • De lente-uitjes en de rode paprika schoonmaken en fijnsnijden.
  • Beide ingrediënten aan de saus toevoegen en alles nog 5 minuutjes laten doorkoken.
  • Op het einde van de bereiding de stukken vis toevoegen, de saus goed omroeren en nog 4 minuten verder laten sudderen op een zacht vuurtje.
  • Op smaak brengen met peper, zout en eventueel kerrie.
  • Op voorverwarmde borden serveren en garneren met steeltjes bieslook.

Tips / Opmerkingen

U kan dit gerecht als voorgerecht serveren of als hoofdgerecht met rijst of pasta.