Patatas bravas met aioli

Patatas bravas met aioli

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de aioli:

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 theelepel mosterd
  • tabasco
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • citroen

Voor de patatas:

  • 450 gram aardappels zonder zout!
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 theelepel paprika
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • chilivlokken
  • zout
  • 2 theelepel rozemarijn

Instructies

Voor de aioli:

  • Meng de mayonaise, olijfolie, mosterd en knoflook door elkaar.
  • Rasp de citroen (alleen de gele schil) en voeg schil naar smaak toe. Let op dat het niet te zuur wordt.
  • Voeg daarna 4 druppels Tabasco toe en roer dit goed door het mayonaisemengsel.
  • Met het proeven: je proeft de Tobasco pas na een tijdje, dus niet direct meer Tobasco toevoegen.

Voor de patatas:

  • Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van de aardappeltjes staat.
  • Meng de olie, gerookte paprika, knoflook, chili naar smaak en rozemarijn goed door elkaar en giet over de aardappeltjes.
  • Daarna goed door de aardappelpartjes mengen.
  • Als de oven op temperatuur is, giet een scheut olijfolie in een ovenschaal en verdeel de aardappelpartjes in de schaal.
  • Bak de aardappeltjes gaar zoals op de verpakking staat.
  • Als de aardappeltjes gaat zijn, verwijder de rozemarijn en strooi zeezout over de aardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tapas
Land van herkomst Spanje