Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de aioli:
- 6 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 2 theelepel mosterd
- tabasco
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- citroen
Instructies
Voor de aioli:
- Meng de mayonaise, olijfolie, mosterd en knoflook door elkaar.
- Rasp de citroen (alleen de gele schil) en voeg schil naar smaak toe. Let op dat het niet te zuur wordt.
- Voeg daarna 4 druppels Tabasco toe en roer dit goed door het mayonaisemengsel.
- Met het proeven: je proeft de Tobasco pas na een tijdje, dus niet direct meer Tobasco toevoegen.
Voor de patatas:
- Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van de aardappeltjes staat.
- Meng de olie, gerookte paprika, knoflook, chili naar smaak en rozemarijn goed door elkaar en giet over de aardappeltjes.
- Daarna goed door de aardappelpartjes mengen.
- Als de oven op temperatuur is, giet een scheut olijfolie in een ovenschaal en verdeel de aardappelpartjes in de schaal.
- Bak de aardappeltjes gaar zoals op de verpakking staat.
- Als de aardappeltjes gaat zijn, verwijder de rozemarijn en strooi zeezout over de aardappeltjes.