Pekingeendsoep met Chinese Kool en Ham

Een rustieke foodfoto van een kom Pekingeendsoep met Chinese kool, reepjes ham en bosui, geserveerd in een bruine kom op een houten tafel, met dampende warme bouillon en ingrediënten eromheen.

Pekingeendsoep met Chinese Kool en Ham

Deze smaakvolle soep uit peking is een klassieke en verfijnde Chinese soep. Met een krachtige eendenbouillon, Chinese kool soep en ham, is dit een heerlijk voorgerecht soep dat ook geschikt is voor de feestdagen.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
kostprijs per persoon € 4,50 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakken gerookte ham zonder zwoerd of vet
  • 1 kleine Chinese kool
  • 1 liter eendenbouillon
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • een klein beetje knoflook uit de knijper
  • 1-2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 losgeklopte eierdooier
  • zout
  • witte peper uit de molen

Instructies

  • Snijd de ham in heel kleine blokjes.
  • Maak de kool schoon, snijd er repen van en gooi de harde kern weg.
  • Was en laat de repen goed uitlekken in een vergiet.
  • Doe de gewassen en uitgelekte reepjes Chinese kool in de hete eendenbouillon en laat deze ten hoogste 5 tot 6 minuten koken.
  • Rooster de sesamzaadjes in een hete, droge koekenpan en leg er een deksel op om te voorkomen dat ze springen.
  • Voeg de ham, knoflook, sesamzaadjes, azijn en sojasaus toe aan de soep.
  • Breng alles op smaak met zout en peper.
  • Laat de soep nog 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Meng vlak voor het opdienen de losgeklopte eierdooier al roerend met een heel klein straaltje door de soep, zodat die sliertjes vormt.
  • Dien de soep op in verwarmde kommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van gerookte ham, kunt u ook gerookte kip of eendenborst gebruiken. Vooral eendenborst maakt de soep extra feestelijk.

Serveertip

Deze lichte soep is een perfect chinees gerecht om de maaltijd mee te beginnen. Serveer er eventueel een stukje knapperig stokbrood bij.
 

Wijnadvies

Bij deze licht zoutige soep met een complexe smaak past een droge, minerale witte wijn, zoals een Grüner Veltliner of een jonge Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 12 g | Vet: 7 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Soep / Varkensvlees / Voorgerechten
Land van herkomst China
Jaargetijde: Alle Jaargetijden