Persillade van ham met mosterdsaus
AH 12 maanden Lekker Eten
Equipment
- 4 rechte glaasjes (inhoud ca. 125 ml)
Ingrediënten
- 4 blaadjes gelatine wit
- 300 ml kippenbouillon tablet
- 250 g boerenbeenham iets dikkere plakken
- 30 g peterselie gehakt
- 1 el grove mosterd
- 4 el crème fraîche
- ijsklontjes
Instructies
Voorbereiden:
- Week de blaadjes gelatine 5 min. in een kom met ruim koud water.
- Breng in een pannetje de bouillon aan de kook, voeg naar smaak zout en peper toe. Neem het pannetje van het vuur.
- Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in de bouillon.
- Zet het pannetje in een bak met water met enkele ijsblokjes.
- Roer af en toe, zodat de bouillon snel afkoelt.
- Snijd intussen de ham in dunne reepjes.
- Roer als de bouillon is afgekoeld-maar nog niet stijf is-de ham en peterselie erdoor.
- Wacht tot de bouillon begint te geleren en schep alles dan in 4 kleine glaasjes.
- Laat de persillade in de koelkast in minimaal 4 uur opstijven.
- Roer de mosterd en crème fraîche door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Bereiden
- Maak met de vingers de zijkanten van de persillade los.
- Leg een bordje op een glas en keer ze samen.
- Schep de mosterd crème fraîche erop en ernaast.
- Lekker met veldsla en geroosterd brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Franse klassieker heet ‘persillade’.
Door de lichte, frisse smaak is het een ultiem voorjaarsgerecht.
Door de lichte, frisse smaak is het een ultiem voorjaarsgerecht.