Pesto van Astrid Veltman

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram basilicumblaadjes
  • 4 tenen knoflook
  • 50 gram geraspte Pecorino Italiaanse harde schapenkaas
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas Italiaanse harde koeienkaas
  • 2 dl olijfolie
  • 50 gram pijnboompitten

Instructies

  • Hak de knoflookteentjes fijn en wrijf ze met een paar druppels olijfolie met de basilicumblaadjes in een vijzel fijn.
  • Draai dan alles in de foodprocessor tot de pasta glad is, maar ook niet te fijn.
  • U kunt de basilicum ook vervangen door 350 gr in olijfolie bewaarde zongedroogde tomaten en dan alles in één keer in de blender doen.
  • Onder een laagje olijfolie en in een goed afgesloten pot blijft de pesto in de koelkast tamelijk lang goed.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Italië