Pilafe me garithes

      Reacties uitgeschakeld voor Pilafe me garithes

 

Pilafe me garithes

(Rijst met garnalen)
Categorie met rijst, met vis, Zeevruchten
Keuken Griekenland
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 750 gr garnalen
  • 60 gr boter
  • 250 gr tomaten geschild en door de groentezeef gehaald
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • takje rozemarijn
  • 1,25 dl zure room
  • zout
  • peper
  • snufje kaneel
  • 1 theelepel suiker

Hoe maak ik het klaar

  • Kook de garnalen en pel ze.
  • Sauteer de ui en de knoflook in de boter.
  • Voeg de tomatenpuree, suiker, rozemarijn, zout, peper en een snufje kaneel
  • toe.
  • Laat het geheel 30 minuten sudderen en haal het mengsel door een zeef.
  • Verhit het weer en voeg de garnalen en de zure room toe.
  • Druk de pilav voor 4 personen in een ringvorm en stort hem op een schaal.
  • Vul het midden met het garnalenmengsel en dien hem meteen op.