Pinda kokosmelk sla dressing

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 dl kokosmelk ongezoete
  • 1 eetlepel(s) rode curry-pasta
  • 5 dl pindakaas ongezouten met stukjes pinda
  • liter witte azijn
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • eetlepel(s) vissaus

Instructies

  • Roer de rode curry-pasta door de kokosmelk in een steelpan boven middelhoog vuur,net zolang tot het mengsel gelig wordt en een dun laagje olie boven komt drijven.
  • Doe de rest van de ingrediënten erbij en verwarm de saus al roerend 7 tot 10 minuten boven laag vuur, of tot alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn.
  • Laat de dressing een uur afkoelen op kamertemperatuur alvorens hem te gebruiken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gebruik het liefst vette pindakaas, of voeg een flinke scheut pinda-olie toe, anders wordt de dressing te dik.
De dressing blijft in de koelkast een maand goed, maar heeft wel de neiging om in te dikken. Om hem te verdunnen moet u een halve of een hele theelepel witte azijn of pinda-olie toevoegen en flink roeren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dressings