Pistache koekjes met honing en amandelen
Maak deze heerlijke pistache koekjes met een zachte vulling van pistache en amandel, afgemaakt met een honing- en pistachenootjesrand.
Equipment
- scherp mes
- theelepel
Ingrediënten
- 150 gram boter
- 2 eetlepels poedersuiker
- 3 eetlepels poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Amandelen 50 gram
- Een paar druppels groene kleurstof
- Meel naar behoefte
- Pistache-nootjes 150 gram
- Rozewater naar behoefte
Instructies
- Meng de boter, 3 eetlepels poedersuiker, vanillesuiker en meel in een kom.
- Voeg meel toe totdat het deeg soepel is.
- Maal de pistache en amandelen fijn.
- Meng de poedersuiker, vanillesuiker, kleurstof en rozewater door de gemalen noten.
- Voeg net genoeg rozewater toe om kleine balletjes van de vulling te kunnen maken.
- Laat de vulling 15 minuten staan.
- Maak van de vulling kleine balletjes van ongeveer de grootte van een hazelnoot.
- Maak van het deeg balletjes ter grootte van een kleine walnoot.
- Maak een kuiltje in het deegballetje en vul het met een pistacheballetje.
- Maak het deegballetje weer rond en druk het een beetje plat.
- Snijd het koekje kruiselings in met een scherp mes.
- Leg de koekjes op de bakplaat.
- Bak de koekjes 15 minuten op 175 graden.
- Smeer de zijkanten van de koekjes in met honing.
- Rol de zijkanten van de koekjes door gehakte pistachenootjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de pistache koekjes als zoete traktatie bij de thee of als feestelijke lekkernij voor speciale gelegenheden. Wijnadvies: Deze koekjes passen goed bij een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d’Asti.
Serveer de pistache koekjes als zoete traktatie bij de thee of als feestelijke lekkernij voor speciale gelegenheden. Wijnadvies: Deze koekjes passen goed bij een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d’Asti.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 3 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 10 g