Pistache koekjes met honing en amandelen

Ronde pistache koekjes met amandelvulling, gekruist ingesneden en omrand met honing en fijngehakte pistachenoten, geserveerd op een kleurrijk bord op een rustieke houten tafel

Pistache koekjes met honing en amandelen

Maak deze heerlijke pistache koekjes met een zachte vulling van pistache en amandel, afgemaakt met een honing- en pistachenootjesrand.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Amandelen 50 gram
  • Een paar druppels groene kleurstof
  • Meel naar behoefte
  • Pistache-nootjes 150 gram
  • Rozewater naar behoefte

Instructies

  • Meng de boter, 3 eetlepels poedersuiker, vanillesuiker en meel in een kom.
  • Voeg meel toe totdat het deeg soepel is.
  • Maal de pistache en amandelen fijn.
  • Meng de poedersuiker, vanillesuiker, kleurstof en rozewater door de gemalen noten.
  • Voeg net genoeg rozewater toe om kleine balletjes van de vulling te kunnen maken.
  • Laat de vulling 15 minuten staan.
  • Maak van de vulling kleine balletjes van ongeveer de grootte van een hazelnoot.
  • Maak van het deeg balletjes ter grootte van een kleine walnoot.
  • Maak een kuiltje in het deegballetje en vul het met een pistacheballetje.
  • Maak het deegballetje weer rond en druk het een beetje plat.
  • Snijd het koekje kruiselings in met een scherp mes.
  • Leg de koekjes op de bakplaat.
  • Bak de koekjes 15 minuten op 175 graden.
  • Smeer de zijkanten van de koekjes in met honing.
  • Rol de zijkanten van de koekjes door gehakte pistachenootjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de pistache koekjes als zoete traktatie bij de thee of als feestelijke lekkernij voor speciale gelegenheden.
Wijnadvies:
Deze koekjes passen goed bij een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d’Asti.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 3 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gebak / Koek / Noten / Taart
Land van herkomst Marokko
Jaargetijde: Alle Jaargetijden