Pitasandwich met Indiase kipsalade
Equipment
Ingrediënten
- 200 g gerookte kipfilet
- 50 g ongezouten cashewnoten
- 2 lente/bosuitjes
- 1½ deciliter yoghurt
- 1 eetlepel gehakte koriander vers of diepvries
- versgemalen peper
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 teentje knoflook
- 4 pitabroodjes
- enkele cherry/kerstomaatjes
Instructies
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
- Hak de noten.
- Snijd de uitjes in kleine ringetjes.
- Meng de kipfilet met de noten, uitjes, yoghurt, koriander, peper, chilipoeder en geperste knoflook.
- Verwarm de pitabroodjes even in een warme oven (160ºC), of in een anti-aanbak koekenpan of broodrooster.
- Snijd ze overlangs door zodat er 8 helften ontstaan.
- Schep op iedere pitahelft wat kipsalade, klap het broodje dubbel en steek het vast met een prikker met een tomaatje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
De chilipoeder kan worden vervangen door enkele druppels tabasco.Wijnadvies:
Wat te zeggen van een Verdicchio dei Castelli di Jesi; dat smaakt hier verdikkies lekker.Of een Vin de Pays des Côtes de Gascogne.
Verrassend smaakt ook de Grüner Veltliner (9-11ºC).