Pitasandwich met Indiase kipsalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g gerookte kipfilet
  • 50 g ongezouten cashewnoten
  • 2 lente/bosuitjes
  • deciliter yoghurt
  • 1 eetlepel gehakte koriander vers of diepvries
  • versgemalen peper
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 4 pitabroodjes
  • enkele cherry/kerstomaatjes

Instructies

  • Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
  • Hak de noten.
  • Snijd de uitjes in kleine ringetjes.
  • Meng de kipfilet met de noten, uitjes, yoghurt, koriander, peper, chilipoeder en geperste knoflook.
  • Verwarm de pitabroodjes even in een warme oven (160ºC), of in een anti-aanbak koekenpan of broodrooster.
  • Snijd ze overlangs door zodat er 8 helften ontstaan.
  • Schep op iedere pitahelft wat kipsalade, klap het broodje dubbel en steek het vast met een prikker met een tomaatje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

De chilipoeder kan worden vervangen door enkele druppels tabasco.

Wijnadvies:

Wat te zeggen van een Verdicchio dei Castelli di Jesi; dat smaakt hier verdikkies lekker.
Of een Vin de Pays des Côtes de Gascogne.
Verrassend smaakt ook de Grüner Veltliner (9-11ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hapjes / Warme hapjes