Pittige boerenkoolstamppot met sambaljus en makreel

 

Pittige boerenkoolstamppot met sambaljus en makreel

Pittige boerenkoolstamppot met sambaljus en makreel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 aardappels
  • 500 gram boerenkool
  • 1 rode peper
  • rode ui
  • paprika
  • 40 gram roomboter
  • ¼ blokjes groentebouillon
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 eetlepel(s) sambal manis
  • 1 gerookte makreel
  • 50 gram gebakken uitjes
  • zout
  • water
  • melk

Instructies

  • Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze gaar met een beetje zout.
  • Snipper 1 ui, maak de de paprika en de peper schoon en snijd in kleine stukjes. 
  • Voeg de ui, paprika en peper toe aan de boerenkool en kook deze gaar.
  • Maak intussen de sambaljus. Snipper de ¼ ui, verhit de boter en fruit de uitjes hierin. 
  • Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze samen met 1 deciliter water, het verkruimelde bouillonblokje, ketjap en sambal toe aan het gefruite uitje. 
  • Laat het mengsel een paar minuten pruttelen.
  • Maak de makreel schoon en breek de makreel in stukjes.
  • Als de aardappelen en boerenkool gaar zijn, afgieten en maak dan de stamppot. 
  • Eventueel iets smeuïger maken met kookroom of melk.
  • Leg de makreel op de stamppot zodat de vis warm kan worden.
  • Serveer de stamppot met makreel en een scheut sambaljus. 
  • Strooi er eventueel een beetje gebakken uitjes overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot / Vis
Land van herkomst Oosters