Kruidige Groentebouillon

Kruidige groentebouillon in een keramische kom, gevuld met een rijke, gouden bouillon, schijfjes wortel, selderij en prei, gegarneerd met verse peterselie en tijm, geserveerd op een rustieke houten tafel met brood en kruiden.

Kruidige Groentebouillon

Geniet van deze smaakvolle pittige bouillon met verse groenten als een opwarmend en voedzaam gerecht!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes in dunne plakjes gesneden
  • ½ bloemkool in kleine roosjes
  • 1 paksoi in dunne repen gesneden
  • 1 paprika in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 blokjes tuinkruidenbouillon
  • 2 eetlepels groene currypasta bijvoorbeeld van Conimex

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesneden bosuitjes en knoflook toe en bak ze kort tot ze lichtbruin en geurig zijn.
  • Voeg de bloemkoolroosjes, paksoi en paprika toe aan de pan en bak ze gedurende 5 minuten, onder regelmatig roeren, tot ze iets zachter worden.
  • Voeg de tuinkruidenbouillonblokjes en groene currypasta toe aan de pan.
  • Giet 1 liter water in de pan en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de bouillon 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn en de smaken goed zijn vermengd.
  • Proef en voeg indien nodig extra zout of kruiden toe naar smaak.
  • Serveer de pittige groentebouillon warm als een heerlijk en gezond voorgerecht.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Lunch / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij / Vegetarisch