Pittige groentecurry met tomaat en aubergine
Een smaakvolle en pittige groentecurry met aubergine, aardappel en peulvruchten, perfect voor een doordeweekse dag of als voedzame vleesvrije maaltijd.
Equipment
- Kookpan met deksel
Ingrediënten
- 100 g diepvriesdoperwten
- 100 g sperziebonen
- 1 kleine aubergine in stukjes
- 1 grote aardappel in stukjes
- 1 tl garam masala
- 1 tl hot curry
- 1 tl komijnzaadjes
- 1 tl kurkuma
- 1 el olijfolie
- 2 blikjes tomatenblokjes à 400 g
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 uien fijngehakt
- 2½ cm verse gember geraspt
- Verse koriander naar smaak
Instructies
- Bak de komijnzaadjes in de hete olie tot ze beginnen te springen.
- Voeg de uien, knoflook, gember, kurkuma, hot curry en garam masala toe en bak 2 minuten onder voortdurend roeren.
- Doe de tomaten, aubergine, aardappel, sperziebonen en 400 ml water erbij.
- Doe de deksel op de pan en laat 10 tot 15 minuten sudderen tot de aardappel gaar is.
- Voeg de doperwtjes toe en laat nog 5 minuten op het vuur staan.
- Garneer met verse koriander en serveer met witte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk met geurige basmatirijst of naanbrood en extra koriander als topping. Wijnadvies:
Een frisse, droge Riesling of een kruidige Viognier past perfect bij deze curry.
Heerlijk met geurige basmatirijst of naanbrood en extra koriander als topping. Wijnadvies:
Een frisse, droge Riesling of een kruidige Viognier past perfect bij deze curry.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 9 g
