Pittige groentecurry met tomaat en aubergine

Diep bord met pittige groentecurry met aubergine, aardappel, sperziebonen en doperwten in tomatensaus, gegarneerd met verse koriander en geserveerd met basmatirijst, omringd door kruiden en verse ingrediënten.

Pittige groentecurry met tomaat en aubergine

Een smaakvolle en pittige groentecurry met aubergine, aardappel en peulvruchten, perfect voor een doordeweekse dag of als voedzame vleesvrije maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 100 g sperziebonen
  • 1 kleine aubergine in stukjes
  • 1 grote aardappel in stukjes
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl hot curry
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el olijfolie
  • 2 blikjes tomatenblokjes à 400 g
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 uien fijngehakt
  • cm verse gember geraspt
  • Verse koriander naar smaak

Instructies

  • Bak de komijnzaadjes in de hete olie tot ze beginnen te springen.
  • Voeg de uien, knoflook, gember, kurkuma, hot curry en garam masala toe en bak 2 minuten onder voortdurend roeren.
  • Doe de tomaten, aubergine, aardappel, sperziebonen en 400 ml water erbij.
  • Doe de deksel op de pan en laat 10 tot 15 minuten sudderen tot de aardappel gaar is.
  • Voeg de doperwtjes toe en laat nog 5 minuten op het vuur staan.
  • Garneer met verse koriander en serveer met witte rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Heerlijk met geurige basmatirijst of naanbrood en extra koriander als topping.
Wijnadvies:

Een frisse, droge Riesling of een kruidige Viognier past perfect bij deze curry.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 9 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Azië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Veganistisch