Kruidige Pizza Breekbroodjes met Kwark

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol vers speltpizzadeeg 400 g (Alternatief: 1 rol vers pizzadeeg van 400 g)
  • 125 g kwark
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
  • 2 eetlepels verse basilicum fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook gepeld en geperst
  • Versgemalen peper
  • Zout
  • Meel om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Meng in een kom de kwark met de kruiden (peterselie en basilicum), olijfolie en geperste knoflook.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik.
  • Bestrijk het deeg met het kwarkmengsel en laat een rand van 2 cm vrij.
  • Rol het deeg vanaf de onderkant op en snijd het in 8 gelijke stukken.
  • Plaats de stukken dicht tegen elkaar in 2 rijen en bestrooi met wat meel.
  • Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van basilicum en peterselie kunt u ook kiezen voor verschillende seizoensgebonden kruiden, zoals daslook, bieslook of salie.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de kruidige smaak van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 270 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 9 g | Vet: 11 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1.5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Broodjes / Pizza / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch