Italiaanse Pizza Margherita

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg bijvoorbeeld Tante Fanny
  • 200 g tomatensaus
  • ½ bol mozzarella in grove stukken gescheurd
  • 2 takjes verse basilicum
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodem van het deeg.
  • Beleg de saus met de grove stukken mozzarella.
  • Leg de basilicumblaadjes met de glanzende kant naar boven op de saus en mozzarella.
  • Bak de pizza in 15-20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Bestrooi de pizza met wat peper en zout zodra deze uit de oven komt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Chianti Classico of een fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een mooie combinatie met de klassieke smaken van deze pizza

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch