Pizza met spinazie en mozzarella
Ingrediënten
- ½ pak pizzadeeg Honig
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram spinazie
- 100 gram mozzarella in plakjes
- 2 tomaten in plakjes
- mierikswortelsaus
- 50 gram ham in reepjes
- 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Maak het pizzadeeg volgens de gebruiksaanwijzing.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Halveer het deeg, rol het uit tot 2 pizzabodems (20 cm doorsnee *) en vouw de randen om.
- Verhit de olie in een pan, bak de spinazie al omscheppend ± 1 minuut en laat de groente uitlekken.
- Beleg de bodem van de pizza's met de tomaten en besmeer de tomaat heel licht met mierikswortelsaus.
- Verdeel er de spinazie, de ham en de mozzarella over en strooi de pijnboompitten erover.
- Bak de pizza in het midden van de oven in ± 25 minuten gaar en goudbruin.
- geef er een spinaziesalade met sladressing bij.
- * De bodem kan iets inkrimpen.