Pizza Nutella

Nutella Pizzarol

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C en rooster de hazelnoten gedurende 8 minuten.
  • Laat ze afkoelen en plet ze vervolgens met de onderkant van een steelpan.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 220°C en haal het pizzadeeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakblik.
  • Smeer langs één lange rand van het pizzadeeg een dikke laag Nutella van ongeveer 4 cm breed.
  • Rol de rand op tot je de Nutella niet meer ziet en druk het deeg aan zodat de Nutella opgesloten zit in het deeg.
  • Bak de pizza gedurende ongeveer 12-15 minuten, tot de rand en de pizza lichtbruin zijn maar nog niet keihard.
  • Haal de pizza uit de oven en smeer de rest van de Nutella over de bodem.
  • Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze Nutella pizzarol als een heerlijk dessert of als zoete traktatie bij de koffie.

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti of een Port past goed bij deze Nutella pizzarol.

Voedingswaarden

Calories: 440 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 6 g | Vet: 24 g | Sugar: 30 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Pizza / Taart
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch